ZBOG BRATA IMALA PSIHIČKI POREMEĆAJ: Pevačica iz slavne porodice izgradila karijeru sama, a uz pomoć NJEGA je MILIONERKA

Sreću je pronašla tek kad je ušla u šestu deceniju života, ovo je njena priča

Celebrities
ZBOG BRATA IMALA PSIHIČKI POREMEĆAJ: Pevačica iz slavne porodice izgradila karijeru sama, a uz pomoć NJEGA je MILIONERKA
Foto: Profimedia

Na današnji dan 1966. rođena je Dženet Džekson, jedna je od komercijalno najuspešnijih i najuticajnijih pevačica svih vremena, kompozitor, tekstopisac, muzički i filmski producent, glumica i filantrop.

Rangirana je kao jedna od deset najprodavanijih muzičara u istoriji muzike, zato što je širom sveta prodala više od 160 miliona muzičkih albuma, 17 miliona video albuma i 8 miliona koncertnih ulaznica. Dobitnica je 6 Gremija, 15 Američkih muzičkih nagrada, 15 MTV nagrada i više Bilbordovih nagrada nego bilo koji muzičar, a 2001. proglašena je „prvom MTV ikonom” na ceremoniji organizovanoj u njenu čast.

Osvojila je i jednu Emi nagradu, nominaciju za Oskara i Zlatni globus. Popularni muzički kanal VH1 proglasio je Dženet 2014. godine, na osnovu glasova publike, kraljicom pop muzike.

Dženet Džekson
foto: Reuters

Dženet je mlađa sestra Majkla Džeksona, ali ona je kao deseto, i najmlađe dete slavne porodice Džekson uspela da sama izgradi svoje ime, ne postavši ni zvanični deo grupe Džekson 5, već glumica američkih sitkoma osamdesetih, a potom i uspešna pop pevačica, slavna po revolucionarnim dens spotovima.

Majkl je bio stariji od nje sedam godina i bili su nerazdovjni u detinjstvu, međutim, kada su porasli, udaljili su se. Dženet je svojevremeno ispričala kako ju je brat zadirkivao dok je bila mlada, te da je to ostavilo velike posledice na njen um. Smatra kako je to bilo temelj svih njenih kasnijih problema.

"Bilo je trenutaka kada me je Majkl zadirkivao i prozivao me. Nazivao bi me svinjom, kravom, konjem. On bi se smejao tome i ja bih se takođe smejala, ali bi me duboko u meni bolelo. Kada neko kaže da si debeo, to uteče na tebe", rekla je Dženet. Priznala je i kako se bori sa kilogramima od svoje desete godine, kada je dobila ulogu napuštene devojčice Peni u "Good Times".

"Emocionalna sam, pa kad sam pod stresom ili me nešto jako muči ja jedem, to me teši", rekla je Dženet i dodala da ju je taj problem još jače pogodio jer je bila javna osoba, a zbog toga i pod većim pritiskom.

Ona je priznala i da je osećala da joj je prezime teret zbog stalnih poređenja sa megapopularnim starijim bratom.

Majkl Džekson
foto: AP

"Zahvalna sam jer mi je to ime otvorilo mnoga vrata, a u isto vreme postojalo je osuđivanje koja dolazi sa tim prezimenom, odnosno određenim očekivanjima", rekla je pevačica.

Iako je decenijama bila na vrhu muzičke scene i jedna od najplaćenijih svetskih izvođačica, otkrila je da nije bila srećna sve do skoro.

"U četrdesetima sam još uvek čula glasiće koji mi govore da nisam dovoljno dobra, koji preispituju moju vrednost. Znam da se to događa mnogim ženama. Sreća mi je stalno izmicala i lako bih padala u očaj ako se stvari nisu događale na način koji sam očekivala", rekla je Dženet pre nekoliko godina.

Kaže i da se borila s depresijom i da je na trenutke borba bila stvarno intenzivna.

"Nisko samopouzdanje može se povezati s osećajima inferiornosti u detinjstvu. S osećajem da nikad nisi zadovoljio visoke standarde. Naravno, tu su seksizam i rasizam. Srećom, pronašla sam način da izađem iz toga", kaže Džent, koja je u 51 godini rodila svog prvog sina Eisu.

Tek je tada pronašla svoj mir i sreću, iako se ubrzo nakon rođenja deteta rastala od njegovog oca.

Dženet Džekson
foto: Profimedia

Navodno je Visam Al Mana počeo da zloupotrebljava droge i postao je agresivan, takođe kako su mediji tada pisali pevačica više nije mogla da trpi njegovu ljubomoru i opsesivnu kontrolu.

Od katarskog multimilionera se rastala nakon pet godina braka.

Dženet i njen prebogati suprug su navodno pre venčanja, koje su zvanično objavili u januaru 2012. godine, potpisali predbračni ugovor, u kojem je navedeno da pevačica dobija 100 miliona dolara ukoliko ostane u braku sa Al Manom najmanje - pet godina.

Takođe, navedeno je da se cifra udvostručava ukoliko dobiju dete.

Svim stranim medijima je upalo u oči da je Dženet, slučajno ili namerno, porođajem koji se dogodio pred Novu godinu 2017, ispunila baš sve obaveze iz predbračnog ugovora, a samo nekoliko meseci kasnije – zatražila razvod.

Konkretno, da je do razvoda došlo pre isteka pete godine braka, Dženet ne bi dobila ni dolara. A ovako, je dobila 200 miliona dolara.

Da li se slučajno ili namerno dogodio ovakav scenario ne zna se, ali se zna da je njihova ljubav barem na početku bila velika i prava, toliko da je muzička zvezda zbog njega čak promenila veru i prešla u islam.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs